Saturday, April 19, 2014

Cemburu

Hai!!

Semalam blog walking, pergi ke blog Namee Roslan. Suka gaya penulisan dia, simple yet interesting to read. Nak buat entri baru semalam, tp tetiba dgr kereta husband means husband da balek, mestilah kena sambut dulu. Suami didahulukan, blog dikemudiankan. cewahh! Yela, yg tanggung makan minum, dosa semua suami kan. hehehe. Cuma bab dosa tu kena berhati2 lah, kalau boleh tanak la kumpul dosa. Nak kumpul pahala, kesian husband.

Okeh, back to the topic dkat blog namee, CEMBURU a.k.a jealousy, hurm, to be honest kita memang la sangat kuat jealous okay, sangat2 kuat jealous. Selalu ckp kat husbaney kalau dgn makcik tua pun kita boleh jealous lagi la dgn perempuan muda cukup sifat. LOL. Tp masa memula kenal dulu da mentioned dkat dia, kita kuat jealous, kalau nak kawan mmg kena tahan dgn perangai yg satu nie. HAHA! warning x tahan. So, nak tanak mmg kena tahan la sekarang nie.

Cerita pasal cemburu nie, masa memula couple dulu mmg selalu bergaduh kes cemburu. Xla selalu tp bahan gaduh mmg itulah, and sampai satu tahap, dia langsung xberani kawan dgn perempuan. haa, Good boy! mmg sorry naik lorry nak berkawan rapat dgn my husband. Yg dia boleh berkawan rapat cuma saudara mara and adik beradik la of course. LOL. Lain2 tu hai hai bai bai. oke cukup! Sampai kita siap pesan kalau nak pergi dinner company and xboleh bawak kita, dia kena dduk sebelah lelaki je, kalau sebelah perempuan jgn bercakap dgn org tu. anddd, kalau perempuan tu gedik nak mati sibuk nak bercakap dgn husband jugak, buat muka sombong biar perempuan tu malu sendiri. jahat gila kan kita nie??? I cant help it, but this is me. Kadang2 nangis jugak mengadu dkat husband, kenapa kita nie kuat jealous mcm nie, kita xsuka, kesian dia, lepas tu dia ckp xpela, kalau kita jealous maknanya kita syg dia. Yolah, tu ayat nak sedapkan hati je. HAHA!

Bukan overprotective, tp mmg susah sgt nak kawal. -__-"

Nie pulak cerita pasal anak, hahaha. Kadang2, to be positive selalu fikir, mungkin Allah xbagi anak dulu sebab suruh kita belajar kawal cemburu ngada2 gedik tu. Kita perasan bila amek si Ash and Cassey nie. Dia punya mengadap, Ya Rabbi, jealous oke. hahaha. Tp, lama2 okeh sikit la. Kalau tgk dia layan lebih2 je kucen2 nie, kita naik atas dduk dalam bilik mngadap game ke laptop ke. Nanti xlama, dia ikut la. kih3. Bayangkan lah, kalau datang hari gedik, siap suruh dia tidokan kita dulu. Like, malam tu ada bola dkat TV tp latenight, kita ckp la tidokan kita dulu. Main2 rambut smpai kita tido, baru dia pergi tgk bola. Mengada gila. *giggle* Bayangkanlah kalau ada anak???! errm...

Sekarang kita tgh belajar control marah, jealous, gedik. Cuma manja tu tanak control pun. Mmg nak mcm nie sampai dah ada cucu pun. hahahaha.

Jadi, AWAS! Jangan sesekali menghampiri husband saya kalau tak mahu diserang secara histeria oleh wifey beliau! kahkahkah.



KTHXBYE!




2 comments:

seha fuad said...

dja ni lawak lah. cemburu sampai macam tu skli. kesabaran suami awak pada tahap yang tinggi sungguh,kan...

Ct DJa said...

hahaha. nak buat mcm mana seha, kalau kita cemburu mulut boleh jd super duper pedas. mcm satu kes lepas kawen haritu, dia teman kerani tmpat kerja dia, mmg xcntik n xpatut jeles pun. tp habis perempuan tu kena kutuk dgn kita siap kita warning dia lg, kalau kita jumpa perempuan tu kita jeling dia tajam2. hahaha. itulah kekurangan kita yg sgt2 susah nak kawal. hish, kita pun benci perangai yg satu nie. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...