Tuesday, April 29, 2014

Husbaney : Badminton tournament

Hai! 

Sekarang nie susah la makcik nak hupdate blog guna laptop husbaney tersayang tu. Umobile da potong line sbb last time bayar bill half je. Hehehe. Kena tggu haribulan salary masuk baru g bayar habis. Kekeke. Padan muka. So sekarang nak online guna fon lepastu pinjam internet husbaney buat personal hotspot. Sharing is loving. Eh?!! 

Last sunday, company husbaney ada buat tournament badminton under kelab olahraga & rekreasi ke mcm tu la. So, dia join. Husbaney mmg suka sport2 mcm nie. Kecuali candy crush??!!! 👊👊 haha. Selain futsal, bola di PS, game pokemon di fon, funrun di fon dan game tendang2 bola di fon, badminton pun dia layan. Tp xfaham kenapa tidak candy crushhh??! Kenapa? Susah dja nak mintak tlg mainkan level yg susah mcm dja mntak tlg syg mainkan funrun dja. 😭😭 tsk! 

Mari kembali kepada cerita sebenar. 

So, ahad tu pun bangun la pepagi dgn mata lekat susah nak bukak tp kena paksa bangun jugak dgn husbaney dgn soalan mudah dan sgt kacang tetapi membuatkan minda berfungsi serta merta dan lelaju mandi solat dan bersiap. Soalannyaaa... "Syg nak ikut ke tanak? Kalau tanak xpelah, tidurlaa." HAHA! Ceh, mestilah nak ikut. Awak pergi toilet pergi buang sampah xpun pergi bilik sebelah amek baju pun dja nak ikut kalau boleh tp xrajin. Haha! Seawal pukul 7.30 dah bertolak. Dia ckp pkul 8 start. Sampai je terus call darwin kengkonon time tu partner dia la, darwin ckp game start pkul 10. Cehh -_-' terus merengek lapar xsempat pun buat sarapan. Tau boleh buat nasi goreng. Nasi semalam half periuk lg ada. Hehehe 

Lepas sarapan lepak2, pkul 9.30 gerak ke tmpat tu. Dewan badminton dkat taman istimewa. And sesampai je xlama lpas tu darwin dgn wife, huda da smpai. Tunggu la few minutes before dewan buka, terus park and buat reg. Tp malangnya partner badminton dah ditentukan melalui undi. Kuciwa. Husbaney pulak dapat partner yg mcm xmemberangsangkan. Dah la dia da lama jugak xmain badminton. So, harapan ke final tu tinggal harapan sajooo. Tp okeh la, kira xlah terkeluar awal. Dapat kalahkan satu group before dikalahkan team yg dpt second place. Boleh laaaa. Hahahhaa. 


Nie muka dah kecewa bila dapat tau partner adalah bukan partner beliau angankan. Lol 


Nie partner dia dapat. Masa memula ceh belahgak xhengat. Tp tgk dia main takda la terer mana pun. Terer lg husbaney. Da la rajin buat mistake. Kfine! Huh. 


Yang baju biru tu darwin, yang ajak dia join tournament nie. Kawan since dr poli, lepas tu petlog, lepas tu khb, and now MB. 


Isteri2 duduk tepi berpanasan dan bersauna sambil bertepuk tangan dan bermain candy crush jika resah gelisah tgk team husband xleading. HAHA! Nie huda, wife darwin. Memang kitorang berdua je selalu yg ikut kalau para husband beriadah di dewan futsal. Kira team mate ditepi sangkar futsallahh. 


Husbaney with Darwin the partner-xjadi. Haha. Xpa syg, jgn bersedih berduka, dja  sentiasa ada disisimu. Cewah. 


Nie je peserta yang rajin nak tunggu sampai final. Haha. Yang dah kalah awal tu da balek awal termasuklah sudden partner husbaney. Tempat pertama dpt rm300, 2nd rm200, and 3rd rm100. Yang kalah mcm husband tersayang dapatlah cenderamata tanda masuk tournament. Kekeke 



I am always be there for you syg. Menang kalah dja tetap sokong syg. So, nak masuk pertandingan apa pulak lepas nie? Hehe 

Balek tu singgah kip mart pasir gudang beli ikan utk anak2 kaki 4 yang semakin kuat makan dan membesar dgn jayanya seumpama mummy daddy tersayang. 



Till we meet again! So long. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...