Saturday, April 12, 2014

Wedding Baby Part 1: Purple lilac and soft yellow

Hai!

Cewaah! ada part 1 lagi yewals. Kengkonon mcm bakal ada part 2,3... lettew kan. Sekali keluar part 1 je, part 2,3,4.. berkubur. Xpelah, janji ada azam konon2 kan. Mudah-mudahan keluar lah part seterusnya tu. Oke now, sebut pasal warna purple lilac and soft yellow tu actually my one of best friend punya llllllllllllllfg7rt444444444444444444444440000000000000000000000000

ok, saja tanak padam, nie hasil kerja KC, sebok jugak nak type tgk kita type. Haha! kfine, rewrite. Colour yg mentioned kat atas tu bridesmaids punya theme coluor. One of my sweet bestfriends nak kawen dah! It's on May 2 (solemnization), May 3 wedding reception dia. Cant wait!!

Biasalah, it wasn't me lah kalau tak excited tak beria kann. Nak beli lama dah, tp asyik tangguh je. So today dah dapat baju. Jumpa dkat Jakel. So far oke lah kain dia, puas hati. Harga pun boleh tahan sikit mahal (for me). Sebab kita nie jenis selagi boleh save mmg aku akan save. hahahaha! kedekut.

Tara! this is the colour.

Okeh, yang purple tu ala2 kain Chiffon tp jenis tebal and mcm flowiey jugak la. Nama jenis kain dia start from A, tp xingt specifically. Haha! Price: I got RM9 per meter. kalau yg kuning tu kita nak buat selendang of scarf xsure lagi. Tp buat sendiri okehh. semangat kannn. Yg tu dpt RM11 semeter and kita ambil 1 and half meter sbb standard ukuran untuk shawl pjg tu. Kita follow je la. Yeay! This monday or tuesday nak pergi kluang, so boleh hantar tempah dkat tmpat yg mama cakap. Mama ckp org tu boleh jahit cepat and pakai pun best. and absolutely la harga pun okeh kan. RM25 utk baju kurung moden. Okeh sgt2! My MIL favorite tailor. We'll see later how it will look like on me! 

Nah! belanja sikit gmbar Ash yg super duper gedik. Maybe keep saying dia gedik so dia jd segedik ini. Baiklah mungkin akan datang kita panggil Ash yg soleh. heh.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...