Saturday, October 11, 2014

1 year Anny

Hai!

4 October 2013,
Tahun lepas.. tarikh kami sah menjadi suami isteri. teringat balek detik pernikahan tu memang boleh tergelak. Excited semacam! Nak jadi isteri kepada Encik Nor Mohd Faizal Bin Norsham. Yup! Excited tu lebih dari berdebar. HAHAHA! Kalau orang takut, fikir yang bukan2, me was like this is what I wait since day one kenal dia. BOHONG! hahaha. but this is what we want since 2006, kami pernah berfikir2 untuk kahwin lari di Thailand gara2 xsabar and takmo balek lepas dating. oh, please.. kanak2 sgt masa tu..

4 October 2014,
A day before raya haji, so mmg xda pergi honeymoneymoon la. celebrate dkat rumah. Kita belanja makan dekat Senibong je. And dapat fridge baru! yeayyy! tp, bukan ke fridge tu kegunaan bersama?? ok2, makan kat senibong pun makan bersama2 bukan? jadi mari menjadi adil. Harap2 tahun depan dapat sambut anniversary sambil bercuti dan mendapat hadiah berupa ganjaran utk diri sendiri. kahkahkah.

Dah setahun dah, sekejap sgt masa berlalu. sangat sekejap. Even dah bercinta lama, tp masih dalam proses kenal pasangan, dulu masa bercinta xtau dia nie macam nie, macam tu, suka nie, suka tu. bila dah kahwin baru tau dr A tp mungkin belum smpai Z. hehe. pahit, tawar, manis dan terlalu manis semua ada. Seronok alam rumah tangga nie. Kena masak malam2 sebab husband nak bawak bekal pergi kerja.. Duduk Shah Alam living cost mmg tinggi. Rumah mahal, makan mahal. Gaji pun cukup2. Alhamdulillah, keputusan pindah Johor keputusan terbaik. Rezeki Allah, walaupun rindu duduk sana, tp we are here for good.

Pengalaman puasa pertama dgn husband, bangun pagi masak pagi2 kena sahur. Sebab husband jenis bersahur. Kita nie jenis kalau larat bangun, xlarat xsahur pun.. tp lepas kahwin Alhamdulillah, most of the day dapat sahur kecuali tertinggal jugak la beberapa hari. Even makan kurma and minum air. Tp, tiap2 kali buka Iols dpt masak. Maybe less than 10 days Iols xmasak. Goodjob! hahaha.

Raya pertama, ada husband. Kena salam husband, mintak maaf pagi raya.. ohh! syahdu and seronoknya. Hikhik! lepas nie mungkin pengalaman jadi mommy. Doa2kan lah ye. semoga Allah bg rezeki anak pulak.

Cerita pasal makan di Senibong, seafood. Kami makan siput gonggong berlada, ikan kerapu sweet sour, udang goreng butter, lobster stim telur, tomyam, and sayur kailan, Cost us at RM200. terkejut jugak lah, tp mmg sgt berpuas hati sgt3. and dok ulang2 ckp dgn husband best boleh pergi lagi. Husband ckp, ok lah xlah mengungkit macam makan dkat TGIF. hahaha. 200, kenyang gila2 mmg la puas hati dr makan steak je tp sbb TGIF kena 200. Baek makan dkat hotel. Kita mmg kedekut banyak. hahaha.

And sepanjang hari dr 4 oct sampai 6 oct tu kami asyik bercakap, this time last year kita tgh... dia tgh... Yang xtahan wish 12am 4 oct tu. lepas tu esok malam tu wish lg. sbb yang 12 am tu xvalid. belum nikah lagi... hahahahaha. Best sgt2!! husband pun jd romantik yang seriously mcm bukan dia. He want to buy me flowers, tp semua florist tutup.. nak raya haji kan. hahaha. nevermind baby. As long as ada peti ais baru jiwaku tenteram. I love you so much and wish that our love last forever and ever and ever and ever. Mcm fairytale sgt nak forever and ever.. lol.

4 comments:

Wahidah Aziz said...

siput gonggong tu cemane? aku terbayang siput dalam cite katun yang gemok dan berisi gila. hahaha. lobster stim telur tu mesti sedap gilos. besar tak lobsternye?

Ct DJa said...

hahhaha. bukan le. register university google. tp, taklah sedap sgt. taste husband aku ngn aku selalu xsama. -__-"

Wahidah Aziz said...

mahal la nak register university google. hahaha. tapi tu mcm siput yg org buat keychain je. lepas makan, dorang buat keychain eh?

tak same la bagus. bagi kau pening nak masak makanan fav die. hahaha

Ct DJa said...

gedik!!! hahahaha. keychain? yg bulat2 tau. bukan yg tajam2 tuu.. hahaha

Ngada, aku doakan kau pun dpt xsama taste jugakkk. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels