Wednesday, April 29, 2015

Tajuk kecil Period Pain

Siapa pernah kena period pain?? Angkat hidung!! Haha

Well, org ckp sapa dah kawen xkena lagi period pain.. Tahilembu. Aku masih lg kena period pain. Dulu before kawen jarang2 kena period pain. Lepas kawen pun sama, xselalu sgt. Tp still masih kena. But lately nie makin menjadi. Mcm tiap2 bulan kena. Why meh???? 

And today utk cycle bulan nie pun kena. Tahilembu lagi.. Haha! 

Ok, cerita tajuk kecil selesai. Sekarang ke tajuk besar. Last post i've been talking bout ttc. Aku ada jmpa satu bidan nie. Dkat masai, hasil pencarian google and blogger ttc. (Actually ramai jugak yg sorokkan identity bila berttc. Aku pun fikir mcm tu jgak mula2. Tp sbb malas nak create email baru yg maybe aku xhafal nnti and malas2 yg lain, jadi aku share dkat sini je la). Aku pergi berurut dgn satu makcik nie aku panggil nenek aji, sbb dia gelarkan diri dia nenek, tp ramai blogger panggil mak aji. Sama experience dgn blogger yg lain. Dia check, ckp hb aku low. 9.. So kena bykkan makan bayam and kerang kupang semua. Kurang air, and kena kurangkan berat badan. Haha. And after check, dia ckp aku punya ovari sebelah kiri senget, tp dia dah urut and betulkan. Sakit jugak lah. Bkn xpercaya nenek nie, tp rasanya nak pergi jmpa doc and scan jugaklah. Since cycle period sekarang mcm dah terganggu. Manatahu ada problem lain2 mintak dijauhkan. Nauzubillah. Sbb pernah terbaca, pcos pun boleh kacau cycle. Tp xstudy mendalam lagi la. 

Balek kepada nenek tu, dia ada bg ubat2 and ada yg dia suruh beli. Dia bg folic acid, kapsul minyk harbatussauda, manjakani.. And dia suruh beli gla dr shaklee. Utk this period xpayah jmpa dia lg, next period dtg lg.. Kita tgk mcm mana.. 

Since now dah period, lega sikit. Ingtkan aku dah xnormal dah. Maksudnya still ada ovulation, maybe lambat dr waktu sepatutnya. Alhamdulillah, tp terlepas nak check. Xpe, cycle nie akan aku check hari2 smpai period dtg balek. Tp mcm mana pun, semua nie usaha saja. Rezeki Allah nak bg ada. Yg penting usaha walaupun agak terrrrlambat sikit. Honeymoon year dah berakhir. Doakan aku!  

My colleague ask me to put gmbar baby dkat wallpaper or screen saver pc, utk tingkatkan aura positive nak baby tu. Malu lah, so letak dkat fon. Thanks for being supportive buddy. Harapnya aura positive kekal dan aura negative, i dont need you.. Okbai.. 

1 comment:

Wahidah Aziz said...

weh, anak kau mesti comel macam aku. Aminnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...