Friday, May 20, 2016

Pregnancy life: our precious little girl came out

Hye!

Today dah hari ke 12 my baby girl lahir. Baru mummy ada kelapangan nak update cerita pasal medina lahir. Oh ye, our little girl's name Ivy Medina yang membawa maksud perhiasan madinah/ perhiasan bandar. Ivy nie sejenis tumbuhan dedaun yang menjalar biasanya dijadikan pokok perhiasan. Semoga medina jd perhiasan mummy daddy yang menyejukka mata ye syg. Seindah hiasan adalah wanita solehah. Cewah, menyanyi pulak mummy. Haha

Ok, bermula dr week 40 due date utk medina lahir. Tp langsung takda tanda. Yang ada sakit2 menekan ke ari2 mummy. Maybe baby nak cari jalan keluar. Sbb masa week 38 doc ckp baby belum engage, cuma turun sikit je.

Week 40 tu baby dah engaged, and mummy jalan pun da mcm penguin dah. Dengan kaki bengkak. Terus mummy apply cuti sbb xlarat nak kerja. Hari khamis tu 5/5 daddy pun cuti, so kitorang kemas rumah. Satu rumah. Habis 5 plastic beg sampah kitorang buang. Sengaja mummy angkat berat2 bg baby mudah lahir. Mlm tu pulak berjalan2 ke jusco and pasar borong pandan. 1pagi nak masuk tdo, contraction dtg. 1st time mummy rasa sakitnya contraction. Mummy tahankan lagi. Slow2.. dia dtg lagi and makin kerap. Tp belum lg 10minit sekali. Paling kerap sengah jam sekali. And turun tanda/show. Tp yg peliknya xda pulak lendir. Cuma darah.. mcm nak period mula2 tu. Lpas subuh trus mummy suruh buatkan telur half cooked and air suam utk mummy mandi. Lpas subuh, ktorang gerak p hsa. Tp sarapan dulu dkat kacang pool. Kihkihkih.

Smpai hsa bgtau semua details and bersambunglah. Hahahaha. Penatnya nak type. Kih3..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels