Friday, October 28, 2016

Pregnancy life: end of story

Hye!
Mari kita sambung cerita selepas medina dah pun 5bulan. Hehe. InshaAllah mummy ingt setiap detik masa lahirkan medina.

So, bila doc bius dah pun inject bius dkat belakang badan, doc tanya aku boleh rasa x kaki aku. Aku pun cubalah sedaya upaya nak angkat kaki ni. Tp mak aih, berat xboleh angkat. Dgn muka selamba aku ckp kat doc tu, 'doc, sy rasa mcm boleh angkat kaki, tp berat. Sy rasa mcm boleh goyangkan kaki, tp xgerak. ' doc ckp ubat bius dah berkesan la. So maksudnya dah ready la ni utk dibedah. Hehe. Mulut xberhenti baca doa nabi yunus tu. Stop bila doc tanya je. So, dia sapu2 alcohol dkat perut mmg kegelian jap la. Doc ckp, geli tu xboleh tolong. Huhu. Mmg geli. Lpas tu terasa la perut kena godek tp xrasa sakit pape pun. Doc pesan, kalau rasa nak muntah and pening inform dia. Aku cuma rasa ngantuk. Aku keep tanya, sy ngantuk nak tdo boleh? Haha. Doc ckp tggu anak keluar dulu. So, dlm mengantuk tu aku cuba la intai2 kat cermin lampu atas tu kot nmpak. Sorry ape pun xnmpak. Aku dgr they all bersembang je. Tp xboleh nak join. So keep baca doa. And soalan lain keluar,"doc sy xsejuk, tp sy menggigil xtahan. Kenapa eh?" Dpc ckp kesan ubat bius. Ok. Actually soalan2 ni nak bg hilang ngntuk.

Xlama lepas tu aku dgr suara bby nangis. Aku tanya lg, anak sy ke tu? But no answer from them. Hurm, maybe ade org lain operate ke xpun deliver baby jugak ke kot. Xlama lpas tu another baby sound yg lg clear. And i still can recall how she cry. So manja.. Uwekkkk.. Uwekkkk... Hahahaha! And the doc/penyambut baby/ who bring the baby sebelah aku. Dkat bahu dkat pp. I keep kiss her saying syg mummy syg mummy.. Manja mummy. I love you bby. Too excited but i shall said Allahu Akbar first or pujian to Allah. But cant control myself. And that person told me xboleh lama. Paeds dah tggu baby. Need to bring her to NICU asap. So she showed me baby's flower (u know wht i mean), ask me baby girl or boy. I said girl and she bring her somewhere. And i told the doc, i want to sleep. Tp masa nak tdo tu doc ada tanya la if aku selalu kena period pain sbb dia nmpak putih2 kat rahim aku. Aku ckp xselalu, but kalau kena teruk jugak. And xbahaya pun. Ok.. Time to sleep. Dah habis jahit they all bawak aku p depan ot room dipanaskan. Lama jugak. Aku mmg tdo. Xtau berdengkur ke x. Tp pastu pk eh xsolat, pastu eh, mana boleh solat pun. Haha. Lupa baby dah keluar. So smbung tdo smpai dah discharge dr OT room after all monitoring ctg everything all ok. Darah hilang lupa dah berapa byk. Tp since hb masa prgnant mmg 12++, and masa admit pun 13 camtuh, so xbahaya sgt.

Bila transfr dkat ward, aku tidooooo je. Since xboleh makan xboleh mnum all. Kencing pun kat tube. Mmg tdo je. Kena puasa berapa jam xingt. Tp hari 1st tu mmg medina kat nicu. So, aku mmg relax and rehatkan otak aku je. But semua ada hikmah. Aku belum bersedia maybe nak jaga bby. Bila 2nd day tu baru aku berani nak bangun. Slowly dduk sbb akak katil sebelah aku ada history czer. Dia bgtau jgn baring lma2, nnti ubat bius tu kat pggang je xgerak, xhilang, and perut nnti mcm org prgnnant je besar. Gerak2 sikit. Terus aku slowly dduk. Slowly turunkan kaki. P dduk kat kerusi sebelah katil tu. Naik katil semula.

Then tghari tu 5 dtg baru la p toilet, change all things need to change. Tq sayang! You help me a lot! Sgt.. Xgeli sikit pun bila need you to handle all those girl's thingy. You know what i mean right. Then medina pun dihantar ke mummy. I take care off her for one day at ward before discharge.

She poopoo again morning 3rd day before discharge. But mummy xtau bersihkan!!!! my hp hilang, so i cant google. What can i do??? Call kakak sebelah tlg. Hehehehe. Tq kak. Lupa dah nama. Tgk akak tu buat senang je. Tp after 1week baru mummy tau bersihkan medina poopoo. Hehe. K la. End of story. Now medina dah pandai meniarap and terlentang ssmula. Kemain cheeky budak sorang ni. I love you syg! And your ddy too!



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels