Thursday, March 29, 2018

The Eden, our house.

Hye!

Hari selasa haritu husband aku tak kerja, cuti hantar medina check up. So, mcm biasalah, kalau dia cuti biasanya memang dia akan hantar and ambil aku balik kerja. Petang tu aku pesan kat dia, nanti nak ambil aku bawak medina sekali sbb aku nak ajak dia p jalan-jalan tengok rumah baru kitorang. Sebab haritu aku jalan-jalan sorang2, rumah dah siap. seronok rasa tengok rumah dah siap!

Excited gila tengok rumah kita dah siap. Dari pemerhatian aku sekarang ni maybe they all dalam process check defect and selesaikan cat mengecat. Dari plan rumah yang di bagi sales person tu kat aku, rumah aku bernombor 37, jalan jasmin berapa tak ingatlah pulak! Ya Allah.. Happy sungguh. Terus bersemangat nak kumpul duit iaitu tahan nafsu beli barang dan jalan-jalan. Yela, gaji laki bini pun tak lah besar mana campur dengan komitmen yang ada ni. hehehehe.
Belakang rumah kitorang menghadap kawasan tanah lapang. Kalau tengok plan meridin east, akan buat garden kecik. Tapi bila tu tak tau lagi la. rumah kami ni taman kedua yang siao. Taman pertama, rumah greenway lagi banyak dah siap. They all masuk bulan 5 ni kot. and kitorang dijangka serah kunci bulan 8 ni. Duittt.. duit.... banyak betul pakai duit ni. adehhh... So, here the picture!




ni rumah orang lain, tapi rumah kitorang lebih kurang mcm ni la belakang dia. No renovation plan yet! 


5 comments:

Wahidah Aziz said...

Cantiknye rumah kau!Bestnye rumah landed. Aku pulak tengah tunggu lawyer settle dengan bank. Jangan die bagi kunci time bulan puasa dah la. Tak tau nak nangis kegembiraan ke kesedihan nanti.

Ct DJa said...

Best sebab balkoni kan? rumah kau nnti pun ada balkoni kan? nnti aku dtg kita minum kopi kat balkoni eh??? hehehehe. tak kesah la serah kunci bila pun weyh, lagi bagus dapat masuk at soonest possible kan? Semoga urusan kau dipermudahkan inshaAllah. aminnn..

Wahidah Aziz said...

Hahaha balkoni kan cita-cita kite. Boleh! Datangla minum kopi dekat balkoni aku. Nanti ambik gambar same2. Aminnn. Aku pun doakan urusan kau dipermudahkan.

Wahidah Aziz said...

Tak sabar nak tengok deko-deko bersama Dja pulak. ting tang ting tang alexander

Ct DJa said...

ting tang ting tang alexander sgt! hahahaha. memula semangat jugak weyh nak deko. tp rasanya dengan problem yg ada, deko aku amek masa bertahun jugak la. kakakakakaka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...