Wednesday, September 24, 2014

Perkara yang merundum jiwa

Pernahkah kau rasa perasaan yang merundum jiwa? Yang perasaannya boleh mengundang kesedihan hati lalu menangis rasa kasihan pada diri sendiri? 

Aku pernah dan sedang mengalami.. 

Sangat merundumkan jiwa tinggal seorang diri, beli makanan di pasar malam utk diri sendiri, dan makan bersendirian.. Tsk2..

Nasib badan, husband balek lewat malam kena jaga concrete. Semalam dia balek jam12, saya dah selamat tido sbb keletihan yang amat. Balek kerja, semangat mahu masak. Lalu masak. Lalu keletihan dan tido. Sempat tgk husband balek, dgn mamai2 teman dia makan, dgn mata terpejam join dia makan sotong goreng tepung buatan sendiri (tetap nak mention) haha! Lepas tu mcm mana tertido balek pun tau. Mungkin tetido smbil makan???!!! Pagi2 pula, cecepat siap2 nk pergi kerja pula.. 

Harini masih sama, husband ada concrete slab pula.. Katanya tinggal last lorry. Miss you so much baby.. Dja xboleh tidoooo. Hati memang gundah gulana. Jiwa kacau. Ini okeh lg.. Pernah sekali dia kena jaga concrete smpai pukul 9-10pagi mcm tu. dia kerja 24hour, dan paling merundumkan jiwa xjumpa husband more than 30hours... Hokeyy! Sebelum tido, he is not around, bangun tido he also not around!! Mood mmg kelaut for the whole day. 

Dia keep saying, byk ot, kaya bulan nie. But for me baby, i prefer kaya kasih syg. As long as you do it for sake of your work  and career and our family's future, am okay. But kalau sbb duit, please dont. I need you more. 😭😭😭

Warm regards, 
Your gedik wifey 

2 comments:

imanamani said...

selamat bertabah puan dja...hahaha..itu lah adat rumahtangga....

Ct DJa said...

hahaha. baiklah, tgh bertabah selalu kak faz. kak fazz! da besar dah si iman and amani.. amani la nmpak sgt dah big girl..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...