Sunday, November 2, 2014

My marriage life: kerja husbaney

Hye! 

Kesian husbaney, hari jmaat haritu kena OT sampai pukul 4 pagi. Baru tdo 4 jam dah call xberhenti-henti. Dalam pkul 10, mcm xda call lg tu, ajak la husband tman jap pergi econsave. Beli brg dapur. Xsempat nak masak, nak ajak lunch luar pun xsempat, dia rush nak pergi kerja. 2org safety site dia xdtg, ada sorang je dkat site, so nak tanak dia kena back up. Kesian.. Dgn makan goreng pisang and kuih, dia pergi kerja. 

Smlm pun dia pesan, kena OT ada konkrit banyak. So, kita tdur dlu. Nie bangun pagi, tgk husband masih xda. Sedihnyaa.. Dalam minggu nie jumpa dia boleh kira berapa jam. 

Dia balek kena OT almost 4days kot. Rasanya 2 hari je jumpa dia malam and spend time sama2. Itu pun still balek malam around 10,10.30 mcm tu. esok pagi, pagi2 dah pergi kerja. Hari lain, kita tdo, dia belum balek. Kita pergi kerja dia masih tdur. Bcakap sekejap sgt. Sedih jugak rasa. Kadang2 kita nangis call husband yg kita rindu sgt2 dkat dia. Rindu nak cuddles dgn husband.. 

Tapi dalam rumah tangga nie kena ada tolak ansur. Dia kerja, cari nafkah yang halal utk family. Nak tanak kena telan. Kena support. And paling dielakkan kalau dia dkat rumah spend time dgb dia to the max. Pergi mana saja dia pergi. Kalau dia main PS, kita baring dkat peha dia smbil tgk lepas tu bising2, cepatlah habis. Tgk movie pulak. Kalau dia mandi, ikut skali. Eh?! Haha  kalau dia tido, menyebok tido, paling xpun tatap muka dia smpai rasa ngntuk. Haha. Makan satu pinggan, minum satu cawan. 

Tp kalau dia dah x OT sgt, maksudnya jumpa hari2 mcm biasa, just buat mcm biasa. Dah xmengekor dia lagi, boleh masak kay dapur tinggal dia tgk movie/main game. Bg dia masa utk diri sendiri. Baru lah hari2 emas tu rasa special. But now i miss him so much! Gila xrindu. Perkara merundum jiwa pagi nie. Bangun pagi, husband xda dkat sbelah. Sad.. :'( 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels