Wednesday, May 27, 2015

Marriage life: give and take

Hye!! 

Td ada baca satu entri sebuah blog pasal alam rumah tanggalah. Kalau xpuas hati dgn suami. Bohonglah kalau dlm alam rumah tangga tu manis semuanya. Mestilah ada gaduh2 manja sikit, xpuas hati sikit. Biasalah, perempuan. Nak nak bila cik P nak dtg melawat. Sensetipnye, mak oiiii! Hahahha. Aku pun xlepas sama, kadang2 tu (baca: agak kerap) merajuk xtentu pasal. Kalau balek kerj kena cuci pinggan mangkuk, lpas tu kmas rumah, lpas tu husband tgk bola, tgk tv, main ps.... Bersedialah, mmg djasayang akan jd monsterdja la nmpaknye. Haha. Pernah sekali tu, kita cuci pinggan je pun. Tp mmg byk jgak pinggan tu, lpas tu pasir kucing xbersihkan lagi, lpas tu smpah penuh pulak tu. Husband balek, kiss kita, terus naik atas mandi. Xpela, tggu jugak la dia turun tlg kita. Skali dgr bunyi movie start, dia pasang kat laptop. Ei, gerammm sgt. Habis kerja sume jd xikhlas. Terus naik atas, naik katil, tarik selimut, tido! (Pesen kalau merajuk mmg tarik selimut n tido) lpas tu husband boleh buat2 tanya knapa nie? Ok x? (Erghhh!) lpas tu panggil kita ayang. Terus kita jawab smbil xtgk muka dia, "takpayah panggil kita ayang, panggil kita org gaji". (Berdosanyalah aku). Yg pakcik nie dah kelam kabut dia la, pening camana nak pujuk. As always. Hahaha. Last2 segala macam pujuk xlayan, dia ckp la syg, org gaji buang smpah hari2, kams rumah hari2, etc2. Pastu tetiba dia bangun, pergi mop satu rumah. Kita perasan esoknya. Alalala, kesiannya husband. Lpas dr tu, kawal sikit la diri sendiri nie, kdg terlepas jgak. Tp bila kita pnat kmas rumah semua, satu benda husband xpnah fail. Dia akan urut kaki, badan kepala kita. Tq sayang! Tq sgt layan drama samarinda dja. dr bercinta smpai ke kahwin. Syg xpernah fail layan drama swasta dja, layan ngengadanya dja. Mintak belai rmbut, gosok badan smpai dja tertido. Tq sayang!! Walaupun dja tau, tq dja nie sbnarnya xckup pun. I love you. In sha Allah, kasih syg dja xkan berubah, malah bertambah syg. Mulut kadang ckp xsayang 5 lg, tp hati Allah je yg tau hidup xda syg, mcm hidup takda udara. And maafkan dja selalu tanya soalan, kalau dja takda lagi, syg kawin lain x? Jawapan syg cuma air mata. And i know, even syg pun sama, cant live without me! Jomlah kita doa, kalau Allah nak tarik nyawa kita, biar kita sma2 pergi, sama2 di akhirat, sama2 dlm syurga Allah. Sama2 kaku sejuk beku, dan kebumi sebelah2. Dja syg 5 sgt! :'(

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...