Tuesday, August 18, 2015

Home oh home

Hye! 

Skarang tgh pening kepala. In the process nak beli rumah. Rumah sewa skarang nie, owner nak jual. Lmc terrace house. Owner nak jual sekian value, tp bank value utk rumah tu -sekian value. Then nego dgn tuan rumah. Dia ckp discuss dgn wife dia sbb kita mntak murah lg. tp smpai skarang pun snyap je. Xreply apa2. Kalau boleh ckp boleh, kalau xboleh ckp xboleh. Kan snang. Xda la kami tertampi tampi. Ewah. Haha. 

At least kami boleh la rancang2 keluarkan semua akaun 2 kwsp tu. Dr simpan kat sana kang pastu tetiba xmerasa nayaaa weyh. Hahahhahaa! Choy!~~ 

Nak beli rumah lain, semua agen yg jual. Semua nak deposit by cash. Mana mak ada cash puluh riban nak oi. Xda yg owner nak jual. Kalau owner snang sikit deal. Hurm. Lagi pun tmpat lain tu ada yg kawasan jam, environment xsihat, ada yg ok takda pulak yg nak jual mcm taman aku and bacang. Semua agen. Pastu semua agen yg jual mahal2. Puihh. 

Mintak2 la owner murah hati nak jual rumah. So, dptlah aku beli rumah dgn lancar even aku tau pasti ada cabaran dan dugaan sbb lmc husband and aku xlayak nak beli sbnarnye. InshaAllah boleh! Pasti boleh! Huehuehue

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels