Saturday, February 20, 2016

Pregnancy life: baby name

Hye! Dah masuk 7bln stgh dah. Dah terasa keberatan membawa perut, sakit pinggang semua. Duduk lama sakit pinggang, berjalan penat la pulak, baring kena mengiring. Nak tukar position pun lombab je ni ha. Hahahaha. But dont worry baby, mummy akan enjoy this momment. Even baby kick mummy, mummy xkesah. I'm happy with your movement. Mummy risau kalau baby asyik tidur je. Bila nak gerak.. So, mummy cecepat makan, baru awak bergerak. Faham-fahamlah kenapa badan makin naik dan naik. Haha.

Sebulan lepas, scan 3d dkat kluang, berat baby around 914g, last week scan baby dkat kk, doc ckp baby dah 1.37kg. Cepat jugak awak naik berat erk baby. Tp nnti dah ckup bulan, berat jgn over sgt ye  syg. Hahahahaha. Mudahkanlah mummy nak push awak secara normal keyh. Help me! Nnti mummy belanja baju raya. Hahahahaa. 

So, lebih kurang lg 2 bulan dr tarikh due awak. Of course nama awak dlm perbincangan mummy and daddy. Dulu2 berangan dengan daddy, kalau girl nak nama baby sekian2.. Kalau boy pulak sekian2.. Tp day by day, mcm2 nama pulak keluar. But since daddy nakkkk sgt nama awak ms M, terpaksa la nama ms S bagi dkat adik awak nnti. (Aminn) so, ur name might change from JM, to IM.. If you are a boy,definitely akan dpt IN. Tu xboleh ubah! Hahahahaha. 

So, as per scan.. U might be IM.. Hopefully laa. Mummy dah beli baju nieee. Cant wait to hold you baby. 

Xoxo
Excited mummy to be 

4 comments:

Wahidah Aziz said...

Aunty harap I tu adelah name yang mummy awak duk berzikir since die dekat UKM dulu. Baby boleh refer entry aunty ni untuk maklumat lanjut.

http://wahidahaziz.blogspot.my/2015/12/merapu-since-2009.html

seha fuad said...

kami kat sini belum putus putuskan lagi nama awak nak di letak. depan je dah ada, pangkal nya masih tercari cari.

Ct DJa said...

Oh.. Kita before prgnant lg pnah berangan nama anak. Hahaha. Cuma asyik tukar2. Nie bila nak masuk 7bln nama belakang dah ada. Nama depan yg kena buat research sikit. InshaAllah, kalau tetap hati ada la nama. Hahahaha memasing cepat berubah hati..

Ct DJa said...

Babe aku dah baca!! Hahahahaha. Merapunya. Tp zikir kau xsampai ke dlm jiwa laki aku la weyh. Hahahhaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...